Αρχική, Συμβουλές, Τριχόπτωση

COVID 19 ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πληγεί από τον Covid19 έχουν παραπονεθεί για αύξηση της τριχόπτωσης: ας αναλύσουμε τις αιτίες και ας μάθουμε πώς να λύσουμε το πρόβλημα της υπερβολικής τριχόπτωσης

Μελέτες που διεξήγαγε η Δρ. Esther Freeman διαπίστωσαν ότι 1000 άτομα με Covid-19 σε 38 χώρες παραπονέθηκαν για υπερβολική τριχόπτωση στην περίοδο μετά την νόσηση και συγκεκριμένα περίπου 3 μήνες μετά την ασθένεια.

Μάλιστα, στην Ιταλία σημειώθηκε σοβαρή τριχόπτωση τον Απρίλιο σε άτομα που είχαν μολυνθεί μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη φάση στον κύκλο ζωής της τρίχας στην οποία, σε μη φυσιολογικές καταστάσεις, μπορεί να εμφανιστούν εμφανή προβλήματα όσον αφορά την υπερβολική τριχόπτωση.

Μιλάμε για τη φάση KENOGEN, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τη γιατρό Daniela Mantovani , η οποία συμβαίνει μεταξύ της πτώσης της παλιάς τρίχας (φάση EXOGEN) και της αντικατάστασης της ίδιας από τη νέα τρίχα. Γενικά αυτή η φάση είναι μια φυσική φυσιολογική διαδικασία και διαρκεί 2-4 μήνες, επηρεάζοντας μόνο ένα μικρό ποσοστό των μαλλιών ταυτόχρονα.

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο, όταν το χρονικό διάστημα μεταξύ της απώλειας μιας παλιάς τρίχας και της άφιξης της νέας είναι μεγαλύτερο από αυτό του φυσικού φυσιολογικού κύκλου ζωής, τότε προφανώς υπάρχει μια δυσλειτουργία.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί ως μια μέτρια ανωμαλία σε όλα τα άτομα για μικρά χρονικά διαστήματα (όπως συμβαίνει για παράδειγμα κατά τις εποχιακές αλλαγές), αλλά σε ορισμένες και συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να εκδηλωθεί πολύ έντονα και να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα, με επακόλουθες επιπτώσεις στην αισθητική και την αισθητική και ψυχοσυναισθηματική σφαίρα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ COVID19;

Συναισθηματικό στρες : πόσο συχνά συμβαίνει ιδιαίτερα περίοδοι να συνοδεύονται από συνεχή τριχόπτωση; Η πανδημία του Covid19 έχει επηρεάσει πολύ σωματικά και ψυχολογικά τη ζωή μας.

Πυρετώδεις ασθένειες: στην πραγματικότητα, ο πυρετός ήταν ένα από τα κύρια συμπτώματα της μόλυνσης από τον Covid 19.

Λήψη ορισμένων τύπων φαρμάκων : ειδικά αντι-ιικά που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συστηματικές ασθένειες όπως ο διαβήτης ή η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς

Λανθασμένη ή μη ισορροπημένη διατροφή: στο γενικό άγχος της κατάστασης, ορισμένοι από εμάς έχουμε επιδεινώσει τις διατροφικές μας συνήθειες καταναλώνοντας πολλούς υδατάνθρακες, σάκχαρα, υδρογονωμένα λίπη και τρώγοντας πιο συχνά από το συνηθισμένο.

Λανθασμένες συνήθειες του τρόπου ζωής : τους μήνες του lockdown, ο καθιστικός τρόπος ζωής συνέβαλε στην επιδείνωση της γενικής κατάστασης. Όχι μόνο αυτό, πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης παραπονεθεί για διαταραχές ύπνου, επίπεδα ενέργειας και διαχείριση του άγχους.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση του φαινομένου Telogen Effluvium:

Αποφύγετε καταστάσεις συναισθηματικής έντασης και εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης του εαυτού σας (κλάδια όπως η γιόγκα ή ο υποβοηθούμενος διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό)

Διατηρήστε τη διατροφή σας και λαμβάνετε τακτικά υγιεινές τροφές και πρωτεΐνες πλούσιες σε βιταμίνες Β και ΡΡ

Αποφύγετε να πλένετε τα μαλλιά σας με νερό που είναι πολύ ζεστό

Χτενίστε τα μαλλιά σας απαλά και μην τα κρατάτε δεμένα για πολλή ώρα

Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά και στοχευμένες θεραπείες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  60 ΗΜΕΡΩΝ

Η νέα 60 ημερών BioNature Mineral Treatment γεννιέται από την πολύτιμη συνεργασία με τη γιατρό μας Daniela Mantovani .

Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία βιορευστοποίησης, τα ενεργά συστατικά προδιαμορφώνονται καλύτερα γιατί αφομοιώνονται πιο εύκολα.

Αποδεδειγμένα αποτελέσματα:

10% αύξηση στην αναγέννηση των μαλλιών στη φάση Anagen

Ενδυναμωμένα μαλλιά

Πτωτική μείωση -13,1% σε 8 εβδομάδες

Αφαίρεση της τελογενής φάσης με την πάροδο του χρόνου και επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των μαλλιών κατά 32,4%

ΘΕΡΑΠΕΙΑ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επιπλέον, η παρουσία του σανταλόξυλου είναι απαραίτητη γιατί ενεργοποιεί τους υποδοχείς που εμποδίζουν τον θάνατο του ωοθυλακίου και διατηρούν τα μαλλιά περισσότερο στη φάση της ανάπτυξης Anagen.

Η Bionature Mineral Treatment 60 Days μπορεί επομένως να γίνει ο τέλειος σύμμαχός σας, εάν και εσείς έχετε παρατηρήσει αύξηση της τριχόπτωσης μετά από καταστάσεις ιδιαίτερου σωματικού και συναισθηματικού στρες, όπως ο Covid 19.

Γνωρίζουμε: 60 μέρες δεν είναι λίγες και η θεραπεία μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι πολλά και αξιοσημείωτα.

-Αναλυτικά για τις θεραπείες μας στo www.kome.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας να σας προτείνουμε την δική σας εξατομικευμένη θεραπεία!!!  τηλ.2314053952  και [email protected]  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *