Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η ηλικία, η κακή διατροφή και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή θεραπείες. Σε περιπτώσεις που έχετε περισσότερους από έναν παράγοντες που συμβάλλουν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας για τις αιτίες της τριχόπτωσης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να προκαλεί την αραίωση των μαλλιών σας. Οι ειδικοί υγείας των μαλλιών της KOME θα σας προτείνουν τη σωστή λύση για εσάς, ωστόσο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αιτία της τριχόπτωσής σας.

Ναι. Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει 50-100 τρίχες την ημέρα.

Εάν παρατηρείτε πιο σημαντική τριχόπτωση, οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες μας μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το επίπεδο της τριχόπτωσης και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Η πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, που σημαίνει ότι είναι κληρονομική. Η ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να προέρχεται και από τις δύο πλευρές της οικογένειας. Μάθετε περισσότερα για άλλες αιτίες τριχόπτωσης και καταστάσεις τριχόπτωσης.

Μετά τη γενετική απώλεια μαλλιών, ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους είναι η ηλικία. Δεδομένου ότι η τριχόπτωση μπορεί να είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας δεν θεωρούν ότι αποτελεί πρόβλημα. Όμως, στη KOME, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρά μπορεί να επηρεάσει η τριχόπτωση τη ζωή σας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποδεχτείτε την απώλεια των μαλλιών σας. Κλείστε ένα ραντεβού με έναν ειδικό σε θέματα τριχόπτωσης σήμερα για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να ξαναβρείτε τα μαλλιά σας.

 • Νόσος του θυρεοειδούς
 • Αυτοάνοσα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του λύκου
 • Ορισμένοι καρκίνοι
 • Τριχοτιλλομανία
 • Αναιμία
 • Και άλλα

Η διακύμανση των επιπέδων των ορμονών στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλει στην αραίωση ή την πτώση των μαλλιών, ιδίως αυτών που βρίσκονται γύρω από:

 1. Μετά τον τοκετό
 2. Περιεμμηνόπαυση
 3. Εμμηνόπαυση
 4. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι απαραίτητη για να έχετε δυνατά, υγιή μαλλιά. Όταν έχετε ανεπάρκεια σε ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει τριχόπτωση. Οι διατροφικές διαταραχές, όπως η βουλιμία και η ανορεξία, μαζί με την ταχεία απώλεια βάρους ή τη βαριατρική χειρουργική επέμβαση, μπορούν επίσης να συμβάλουν στην τριχόπτωση, επειδή το σώμα δεν λαμβάνει τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για τα μαλλιά σας:

 • Βιταμίνες Β (ιδίως βιοτίνη)
 • Βιταμίνη D
 • Σίδηρος
 • Ψευδάργυρος
 • Πρωτεΐνη
 • Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Ενώ το καθημερινό στρες δεν θα επηρεάσει τα μαλλιά σας, τρεις τύποι τριχόπτωσης σχετίζονται με υψηλά επίπεδα στρες, όπως:

Τελογενές Effluvium: Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν υπάρχει ένα ξαφνικό σοκ στο σύστημα, όπως αυτό που συμβαίνει με τον τοκετό, τη χειρουργική επέμβαση, την ταχεία απώλεια βάρους ή οποιοδήποτε σημαντικό, τραυματικό γεγονός, όπως ένας θάνατος στην οικογένεια, ένα διαζύγιο ή ένα ατύχημα.

Τριχοτιλλομανία: Η διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων που προκαλείται από το άγχος, η τριχοτιλλομανία, είναι μια κατάσταση τριχόπτωσης που οδηγεί τους ανθρώπους να βγάζουν τα μαλλιά τους.

Alopecia Areata: Αυτή η αυτοάνοση δερματική νόσος επιτίθεται λανθασμένα στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας τριχόπτωση στο τριχωτό της κεφαλής, στο πρόσωπο και μερικές φορές σε άλλες περιοχές του σώματος.

Η συχνή χρήση σκληρών πρακτικών styling μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και να κάνει τα μαλλιά να πέσουν. Ορισμένες από τις πιο βλαβερές πρακτικές styling περιλαμβάνουν:

Σφιχτά χτενίσματα όπως αλογοουρές, πλεξούδες ή κοτσίδες που εφαρμόζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Χημικές θεραπείες, όπως βαφή, περμανάντ και αποχρωματισμός.

Λάθος χειρισμός ή υπερβολική χρήση καυτών εργαλείων styling