Αρχική, Συμβουλές, Τριχόπτωση

Τριχόπτωση από χημειοθεραπεία. Τι να κάνω ;

Η τριχόπτωση είναι η πιο εμφανής παρενέργεια της χημειοθεραπείας και αυτή που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν. Για το λόγο αυτό, η απώλεια μαλλιών, πέρα ​​από τα άλλα προβλήματα υγείας, αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για τους πάσχοντες.Γιατί όταν πέφτουν τα μαλλιά, υποφέρει και η ψυχή – εξάλλου, το γεμάτο κεφάλι μαλλιών συμβολίζει ζωντάνια, ελκυστικότητα και αυτοπεποίθηση. Πρέπει επίσης να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα και να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα τώρα; Αυτό το ιατρική ενημέρωση έχει σκοπό να σας υποστηρίξει στην αντιμετώπιση του θέματος της τριχόπτωσης και να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη προσωπική λύση για εσάς.

 

Γιατί μπορεί να πέσουν τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας;

Τα καρκινικά κύτταρα διαιρούνται φυσικά πολύ συχνά. Και είναι ακριβώς αυτό το γεγονός που υιοθετεί η χημειοθεραπεία αναστέλλοντας αυτόν τον μηχανισμό διαίρεσης με τη φαρμακευτική αγωγή της. Αυτό εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Τα τριχωτά κύτταρα επίσης διαιρούνται συχνά για να αναπτυχθούν τα μαλλιά και δυστυχώς αυτά τα κύτταρα μπορεί επίσης να καταστραφούν κατά τη διαδικασία της χημειοθεραπείας. Εάν συμβαίνει αυτό, εμφανίζεται τριχόπτωση. Κατά κανόνα, η τριχοφυΐα ξεκινά ξανά δύο με τέσσερις εβδομάδες μετά την τελευταία εφαρμογή χημειοθεραπείας. Μετά από άλλες έξι εβδομάδες, συχνά υπάρχουν ήδη αρκετά μαλλιά για ένα κοντό χτένισμα.

 

Ο δρόμος προς τη σωστή επιλογή  των μαλλιών

Πρώτα, σκεφτείτε ποια λύση είναι η καλύτερη για εσάς προσωπικά. Οι δυνατότητες είναι πολλαπλές: ένα νέο σικ κοντό χτένισμα, μια μοδάτη μαντίλα ή να «κρατήσεις» το παλιό σου χτένισμα με περούκα. Η γκάμα των περουκών επιτρέπει σχεδόν κάθε χτένισμα και χρώμα μαλλιών. Μια περούκα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της στάσης ζωής. Για αυτό, όμως, είναι σημαντικό να πληρούνται τα κριτήρια της φυσικότητας, της ασφάλειας σταθερότητας και της πολύ καλής άνεσης. Όταν επιλέγετε ένα χτένισμα, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τη φροντίδα που απαιτείται με  την  καθημερινή χρήση της περούκας. Κατά κανόνα, όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια συντήρησης τους. Το υλικό μιας περούκας είναι επίσης καθοριστικό. Οι περούκες διατίθενται σε τεχνητά και ανθρώπινα μαλλιά καθώς και σε μείγμα μαλλιών . Τα MIX μαλλιά , και ειδικά τα ανθρώπινα μαλλιά, απαιτούν περισσότερη προσαρμογή και συντήρηση από τα συνθετικά μαλλιά. Ως εκ τούτου, οι περούκες συνθετικών μαλλιών συνιστώνται για βραχυπρόθεσμη αντικατάσταση μαλλιών κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ειδικά επειδή τα συνθετικά μαλλιά δύσκολα μπορούν να ξεχωρίσουν  από τα αληθινά μαλλιά χάρη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

 

Διατίθενται βέβαια και  περούκες από ανθρώπινα μαλλιά και  περούκες από λευκά μαλλιά. Με καλή φροντίδα, βρίσκονται σε μια δική τους τάξη και επομένως μπορούν να ανταποκριθούν στις ατομικές ανάγκες.. Προετοιμαστείτε για την τριχόπτωση μετά από χημειοθεραπεία εγκαίρως. Είναι καλύτερο να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν ειδικό αντικατάστασης μαλλιών εάν εξακολουθείτε να έχετε πλήρη τριχοφυΐα, δηλαδή πριν από την έναρξη της χημειοθεραπείας, αλλά το αργότερο μετά την πρώτη θεραπεία. Αυτός ο ειδικός αντικατάστασης μαλλιών θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρείτε το σωστό χτένισμα, αργότερα θα το κόψει ανάλογα με τον τύπο σας και θα σας καθοδηγήσει επαγγελματικά για το πώς να χρησιμοποιείτε και να φροντίζετε την αντικατάσταση μαλλιών σας.

 

Εμπειρία από πρώτο χέρι

Ξανά και ξανά, μερικοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με την σκληρή διάγνωση του καρκίνου δείχνουν εκπληκτικό θάρρος και αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η Caro Kotke, μοντέλο και blogger, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 29 ετών. Κρατά τους ακόλουθούς της ενημερωμένους για τη μόδα, την υγιεινή ζωή και την ομορφιά στο carolionk.com και στο Instagram (@carolionk). Είναι επίσης πολύ ανοιχτή για το θέμα του καρκίνου του μαστού, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την ίδια προσωπικά, και έχει αναφερθεί εκτενώς στο blog της και στο Instagram για την ασθένειά της και τη θεραπεία. Με το θάρρος της να γράψει ανοιχτά για την ασθένειά της, τη σχετική θεραπεία και τα συναισθήματά της για αυτήν, Ο Caro Kotke βοηθά πολλούς πληγέντες. Επίσης σχετικά με την προσωπική εμπειρία όταν ψάχνετε για τη σωστή περούκα, αναφέρει αναλυτικά .

 

Κόστος αντικατάστασης μαλλιών

Ο γιατρός που σας θεραπεύει αποφασίζει πρώτα εάν η αντικατάσταση μαλλιών είναι ιατρικά απαραίτητη. Το κόστος σας για μια περούκα εξαρτάται από την ποιότητα της περούκας, αλλά και σημαντικά από τις επιδοτήσεις ασφάλισης υγείας. Εκτός από το υλικό (συνθετικό, πλατίνα (50/50)ή φυσική τρίχα), καθοριστική για την τιμή είναι η ποιότητα της (τρέσα, χειροποίητη  ή μεμβράνη) και η ποσότητα εργασίας που απαιτείται για την παραγωγή του αντίστοιχου μοντέλου (μηχανή ή χειροποίητο). . Μια συνθετική περούκα από τη στιγμιαία γκάμα είναι φυσικά φθηνότερη από ένα προϊόν κατά παραγγελία. Ωστόσο, και οι δύο έχουν διάφορα εύρη τιμών λόγω των διαφορετικών τύπων παραγωγής. Η τιμή μιας περούκας λοιπόν μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 350 ευρώ έως 1.500 ευρώ και ακόμη περισσότερα. Όσοι επηρεάζονται από χημειοθεραπεία συνήθως επιλέγουν περούκες από την άμεση παραγωγή , καθώς μια προσαρμοσμένη παραγγελία διαρκεί 10  εβδομάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα έξοδα για την αντικατάσταση μαλλιών επιστρέφονται αναλογικά από τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τις επιδοτήσεις ασφάλισης υγείας είναι πολύπλοκες και αλλάζουν πολύ συχνά. Επομένως, δεν μπορεί να γίνει μια γενική δήλωση. Η επιδότηση της προσωπικής σας ασφάλισης υγείας υπολογίζεται σύμφωνα με τον κατάλογο υπηρεσιών του παρόχου ασφάλισης υγείας και συνήθως εξαρτάται από τον τύπο και τη διάρκεια της θεραπείας, την κατάσταση του κεφαλιού σας και πιθανώς άλλους παράγοντες. Ωστόσο, οι ακατανόητα διαμορφωμένοι κατάλογοι υπηρεσιών από τις εταιρείες ασφάλισης υγείας προκαλούν συχνά αβεβαιότητα στους πληγέντες. Οι ειδικοί αντικατάστασης μαλλιών θα χαρούν να σας υποστηρίξουν και να σας συμβουλεύσουν σχετικά με τον διακανονισμό με την ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας και να σας βοηθήσουν  να υποβάλλεται τα απαιτούμενα χαρτιά ηλεκτρονικά πλέον για επιδότηση κόστους από την ασφάλεια υγείας σας.

Kome Your hair, our care.

Kome.gr    [email protected]

 

https://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty-pictures/things-your-hair-says-about-your-health.aspx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *