Αρχική, Συμβουλές, Τριχόπτωση

Τριχολογία: Απλά μια θεωρία ή θα μπορούσε πραγματικά να σας ωφελήσει;

Η τριχόπτωση έμμεσα ή άμεσα, μπορεί να είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους, οπότε η διάγνωση των αιτιών που την προκαλούν και την αναγάγουν σε πρόβλημα, είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπισή.

Αρχικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν παθολόγο ή δερματολόγο για να βρείτε μια πορεία δράσης. Ωστόσο, ένας τριχολόγος αποτελεί μια άλλη εξειδικευμένη επιλογή που θα μπορούσε να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές και ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Εδώ θα εξετάσουμε το ρόλο ενός τριχολόγου και γιατί μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν.

Τι είναι η Τριχολογία;

Τριχολογία vs Δερματολογία

Υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας τριχολόγος

Συμπέρασμα

Τι είναι η Τριχολογία;

Η τριχολογία είναι η ολοκληρωμένη μελέτη της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, η οποία χρονολογείται από το 1860. Είναι ένα παραϊατρικό πεδίο, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για την υποστήριξη άλλων ιατρικών πρακτικών. Θα πρέπει να συνεργάζονται με τον γιατρό σας ή / και τον δερματολόγο σας, προκειμένου να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν αποτελεσματικά τη διαταραχή των μαλλιών σας. Κατά την αντιμετώπιση των διαταραχών των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, ένας τριχολόγος θα εξετάσει το πρόβλημα από μια σειρά από διάφορες οπτικές γωνίες.

Είναι ειδικοί σε όλα τα είδη τριχόπτωσης, διαταραχών και προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής σε άνδρες και γυναίκες. Η εξειδίκευσή τους κυμαίνεται από τη δομή του δέρματος και των μαλλιών έως τη χημεία του σώματος και το καρδιαγγειακό, πεπτικό, ανοσοποιητικό, ενδοκρινικό και νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας αυτή την επιστημονική κατανόηση ακολουθούν επίσης μια ολιστική προσέγγιση αποκτώντας μια κατανόηση της διατροφής, του τρόπου ζωής και των χημικών ουσιών του ασθενούς που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τριχολογία VS Δερματολογία

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, μπορείτε να ξεκινήσετε συμβουλευόμενοι έναν γιατρό ή έναν δερματολόγο. Τα ζητήματα που σχετίζονται με την τριχόπτωση συνήθως έχουν χαμηλή προτεραιότητα όσον αφορά τη θεραπεία. Η συμβουλευτική τριχολογία είναι μια ιδιωτική παροχή χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ο θεραπευτής θα έχει το χρόνο και τις γνώσεις για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την περίπτωσή σας.

Όσον αφορά την τριχόπτωση, η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για τη λήψη αποτελεσματικής θεραπείας και οι μεγάλες περίοδοι αναμονής μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κατάστασή σας.

Επιπλέον, ένας δερματολόγος ασχολείται κυρίως με το δέρμα, ενώ ένας τριχολόγος επικεντρώνεται αποκλειστικά στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Ένα ραντεβού τριχολογίας θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά καθώς εξετάζουν διεξοδικά την κατάσταση των μαλλιών σας και δημιουργούν μια εξατομικευμένη αγωγή για εσάς. Αντίθετα, μια δερματολόγος θα περάσει περίπου 5 λεπτά αξιολογώντας έναν ασθενή.

Υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας τριχολόγος

Μια τριχολογική εξέταση είναι συχνά πολύ λεπτομερής έλεγχος για μια σειρά από προβλήματα μαλλιών από βλάβες, σπυράκια και σημάδια φλεγμονής στο τριχωτό της κεφαλής έως κατεστραμμένα τριχοθυλάκια και μικροσκοπική ανάλυση για τη διάγνωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Καθώς η τριχολογία είναι μια συμπληρωματική υπηρεσία, συχνά απαιτεί συνεργασία με τον γιατρό / δερματολόγο σας για θεραπεία ειδικά όσον αφορά τα πόσιμα σκευάσματα.. Οι θεραπείες τριχολογίας είναι συνήθως ολιστικές στην προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν μια σειρά από βοηθήματα από συμπληρώματα διατροφής, θεραπείες για το τριχωτό της κεφαλής με παραδοσιακά οργανικά πιστοποιημένα φάρμακα . Ένας τριχολόγος θα είναι σε θέση να αξιολογήσει εάν χρειάζεστε μια εξέταση αίματος ή μια βιοψία τριχωτού της κεφαλής , προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την αιτία της τριχόπτωσης.

Ενώ οι τριχολόγοι μπορεί να μην είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν άμεσα, είναι σε θέση να προσφέρουν παραπομπές για άλλες υπηρεσίες όπως η αντικατάσταση μαλλιών. Αυτό μπορεί να είναι για να πάρετε μια περούκα και συμπληρώματα μαλλιών  που μπορεί να προσφέρει ένα τριχολογικό κέντρο.

Συμβουλές και υποστήριξη μπορούν επίσης να παρασχεθούν για την τριχόπτωση κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας. Μπορούν επίσης να συμβουλεύσουν την αποκατάσταση μαλλιών, όπως μεταμόσχευση μαλλιών ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών σας .

Συμπέρασμα

Η τριχολογία παρέχει μια αφοσιωμένη μελέτη για την υγεία των μαλλιών σας. Ένας τριχολόγος μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός επαγγελματίας για να εξετάσει και να ρυθμίσει την απώλεια των μαλλιών σας.

Ανησυχείτε για την τριχόπτωση σας και ψάχνετε για μια μόνιμη λύση;

Μια μεταμόσχευση μαλλιών με αποκλειστικούς συνεργάτες μας μπορεί να σας προσφέρει πυκνά, γεμάτα μαλλιά που θα διαρκέσουν μια ζωή. Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς μας σήμερα για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη κατάσταση των μαλλιών σας προς το καλύτερο.

Διάγνωση μαλλιών

Για περαιτέρω πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα της εταιρείας μας.

KOME Natural care 4you

Your hair, our care!

 [email protected]

www.kome.gr

tel.2314053952

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *