Αρχική, Συμβουλές, Τριχόπτωση

Γιατί να επιλέξετε φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών ;

Τα όμορφα, λαμπερά μαλλιά ξεκινούν με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας.

Τα συμβατικά προϊόντα μαλλιών περιέχουν σιλικόνη και άλλα συστατικά που επικαλύπτουν τα μαλλιά για να τα αφήνουν να δείχνουν υγιή, απαλά και περιποιημένα. Όμως, στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε συμβατικά προϊόντα, τόσο πιο αφυδατωμένα και εξασθενημένα θα γίνονται τα μαλλιά σας. Και με τον καιρό θα αρχίσει να σπάνε και να δημιουργούν ψαλίδα.

Τα υπολείμματα του προϊόντος από τα συμβατικά προϊόντα μαλλιών μπορεί να συρρικνώσουν  στο τριχωτό της κεφαλής και να φράξουν τους θύλακες της τρίχας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό, ξηρό και ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και θαμπά και άτονα μαλλιά – ακόμα και σε απώλεια μαλλιών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Μεταβείτε σε προϊόντα από φυσικά συστατικά.

Εξισορροπήστε και επανορθώστε καθημερινά

Αποτοξινώστε το τριχωτό της κεφαλής σας ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής ξεκινά με ένα καλό σαμπουάν που αποτελείται από φυσικά συστατικά. Όταν μεταβείτε σε ένα φυσικό σαμπουάν, μπορείτε να περιμένετε μια μεταβατική περίοδο όπου μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας αισθάνονται πιο ξηρά και πιο ξεφλουδισμένα από πριν, καθώς τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής δεν αφαιρούνται όπως συμβαίνει με τα συμβατικά σαμπουάν. Μόλις το τριχωτό της κεφαλής σας απαλλαγεί από υπολείμματα προϊόντος και έχει ανακτήσει τη φυσική του ισορροπία, οι θύλακες των τριχών μπορούν και πάλι να αναπνεύσουν, παρέχοντας τις βέλτιστες συνθήκες για τα μαλλιά να αναπτυχθούν υγιή, δυνατά και λαμπερά.

Μια νέα ρουτίνα

Όπως ακριβώς φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά, έτσι και τα μαλλιά σας χρειάζονται μια καθημερινή ρουτίνα για να διατηρούν την καλύτερη εμφάνιση. Τα προϊόντα μας είναι τόσο ήπια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά. Στην πραγματικότητα, πολλοί βιώνουν τα καλύτερα αποτελέσματα λούζοντας τα μαλλιά τους καθημερινά καθώς διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και τρέφεται.

Η καθημερινή ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών μας:

1) Καθημερινό Conditioner

Εφαρμόστε στα μήκη πριν χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν και αφήστε το ενώ καθαρίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας

2) Σαμπουάν ισορροπίας

Εφαρμόστε το σαμπουάν βαθύ καθαρισμού πάνω από το conditioner, κάνοντας μασάζ και στο τριχωτό της κεφαλής σας για να τονώσετε τη ροή του αίματος και να προωθήσετε την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

3) Επανορθωτικό σαμπουάν

Εφαρμόστε το θρεπτικό πρόσθετο σαμπουάν μας πάνω από το σαμπουάν καθαρισμού και το μαλακτικό. Ναι, καλά διαβάσατε! Πάνω από τα προϊόντα που έχετε ακόμα στα μαλλιά σας. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το ξεπλύνετε.

4) Καθημερινό Conditioner

Εφαρμόστε ξανά το conditioner στα μήκη και αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε καλά.

5) Spray Ενυδάτωσης Μαλλιών

Δώστε στα μαλλιά σας μια τελική ώθηση ενυδάτωσης με το μαλακτικό μας spray  που αφήνει, απλώνοντας σε μαλλιά στεγνωμένα με πετσέτα και αφήνοντας να στεγνώσουν φυσικά.

Απολαύστε τη νέα σας ρουτίνα. Το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας θα σας λατρέψουν για αυτό.

Πόσο μπορούν να μεγαλώσουν τα μαλλιά σε ένα μήνα;

«Οι τρίχες του τριχωτού της κεφαλής μεγαλώνουν περίπου 1/3 έως 1/2 εκατοστό το μήνα κατά μέσο όρο, άρα περίπου τέσσερα έως έξι εκατοστά το χρόνο για τα μαλλιά στο κεφάλι σας»  Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αυτόν τον αριθμό. «Υπάρχουν παραλλαγές ανάλογα, για παράδειγμα, με το να παίρνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά ή το άγχος στη ζωή τους», εξηγεί η Βιολόγος μας. «Τέτοια πράγματα μπορούν να το επιβραδύνουν».

Αυτοί είναι νόμοι της φύσης  με τις τρίχες στο κεφάλι σας – έχετε κατά νου ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των μαλλιών ποικίλλουν ανάλογα με την  θέση των μαλλιών. «Μερικοί θύλακες τρίχας είναι αδρανείς, που σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν είναι νεκρά αλλά μάλλον κοιμούνται» για μια περίοδο που κυμαίνεται από δύο έως 12 μήνες. Άλλα είναι τελογενή, όπως στην ενεργό ανάπτυξη, και μερικά δεν αναπτύσσονται καθόλου ή αναπτύσσονται μόνο μετά από διέγερση υπό διάφορες συνθήκες

Ποιοι είναι οι παράγοντες πίσω από την ανάπτυξη των μαλλιών;

Η τριχοφυΐα κάθε ατόμου είναι τόσο περίπλοκη και ατομική όσο και το ίδιο το άτομο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών. Οι πρωταρχικοί παράγοντες είναι η γενετική και οι ορμόνες

Επιπλέον, η διατροφή, το περιβάλλον και η ηλικία μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών μαζί με το άγχος, τα φάρμακα, τις ορμόνες και τις ασθένειες.

Τι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των μαλλιών;

Τα γονίδια σας

Εάν τα μαλλιά σας δεν μεγαλώνουν με τον ρυθμό που θα θέλατε, μπορεί να είναι εντελώς εκτός ελέγχου. «Κυρίως η προδιάθεση για κληρονομική τριχόπτωση, η οποία προκύπτει από την αλληλεπίδραση μεταξύ γενετικής και ορμονών».

Η υγεία σας

Ασθένειες και ορισμένα φάρμακα μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να σταματήσουν να αναπτύσσονται. Η ξαφνική τριχόπτωση μετά από σοβαρή ασθένεια και χειρουργικές επεμβάσεις ονομάζεται telogen effluvium και περιγράφεται πολύ καλά στην ιατρική βιβλιογραφία, όπως και οι αλλαγές των νυχιών μετά από τέτοιο σοκ στο σώμα. Επιπλέον, η θεραπεία του καρκίνου είναι ένα άλλο κοινό έναυσμα, καθώς τα φάρμακα μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των μαλλιών σε βαθμό πλήρους αλωπεκίας.

Ο τρόπος ζωής σας

Ενώ δεν μπορείτε να ελέγξετε τα γονίδιά σας, μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο ζωής σας. «Όταν είστε αγχωμένοι, τα μέταλλα σας προστατεύουν το σώμα σας και τα μαλλιά σας είναι τα τελευταία που παθαίνουν οτιδήποτε»

«Τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες προστατεύουν όλα τα άλλα όργανα και μπορούν να σταματήσουν την παροχή αίματος στα μαλλιά και στη συνέχεια αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Το άγχος μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μεγάλη τριχόπτωση».

Το περιβάλλον

Το περιβάλλον επηρεάζει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών. «Πάντα λέω να προστατεύεις το τριχωτό της κεφαλής σου» Αυτό σημαίνει ότι φοράτε καπέλο ενώ είστε έξω, καθώς η πολλή διασκέδαση στον ήλιο μπορεί να βλάψει τη τρίχα  και να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής».

Το νερό σας

Εάν το σπίτι σας έχει νερό που είναι πολύ σκληρό ή μαλακό, αξίζει να επενδύσετε σε ένα φίλτρο για το ντους σας. Το σκληρό νερό μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς τα μέταλλα στο νερό, όπως ο χαλκός, μπορούν να κάνουν τα μαλλιά πιο εύθραυστα και ξηρά, οδηγώντας σε ένα διψασμένο τριχωτό της κεφαλής. Το μαλακό νερό θα κάνει πραγματικά δύσκολο να ξεπλύνετε σωστά το προϊόν σας και θα κάνει τα μαλλιά να αισθάνονται πιο επίπεδα και λιπαρά.

Συγκέντρωση προϊόντος

Η συσσώρευση προϊόντος μπορεί επίσης να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα περισσότερα ξηρά σαμπουάν: «Τα περισσότερα έχουν αεροζόλ, οινόπνευμα και ταλκ, τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν τους θύλακες των τριχών»

Το αλκοόλ στεγνώνει και το ξηρό σαμπουάν κάθεται στο τριχωτό της κεφαλής.” Το τακτικό λούσιμο είναι το κλειδί για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και μαλλιά.”

«Όταν βρέχετε τα μαλλιά σας, αυτά τα μέταλλα κάθονται στα μαλλιά και μετά γίνονται ξηρά και εύθραυστα. Πρέπει να κάνετε σαμπουάν για να αφαιρέσετε τα μέταλλα. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το τριχωτό της κεφαλής καθαρό – αλλά όχι πολύ καθαρό, όπως η χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν ή κάτι που αφαιρεί».

Μια ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Εάν τα μαλλιά σας δεν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα όσο παλιά, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ή τριχολόγο για αιματολογικές εξετάσεις για να δείτε εάν έχετε έλλειψη σε ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. «Όταν τα μαλλιά σου είναι πιο εύθραυστα από το συνηθισμένο ή τα νύχια σου σπάνε, αυτό είναι συνήθως σημάδι ότι κάτι λείπει, γι’ αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας»

. Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι το δομικό στοιχείο των μαλλιών. Και πολλοί άνθρωποι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια απλή διατροφική προσαρμογή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

«Μια ολιστική προσέγγιση στην ευεξία είναι πρωταρχικής σημασίας».

«Οι καλές επιλογές τρόπου ζωής και τα υψηλής ποιότητας, πρωτογενή, μη επεξεργασμένα βιολογικά τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη των μαλλιών, [όπως και] πίνοντας άφθονο νερό πηγής καλής ποιότητας από διαφορετικές πηγές στον κόσμο. Αυτοί είναι απλοί τρόποι για να παρέχουμε στο σώμα μας μικροθρεπτικά συστατικά».

Εάν η αργή ανάπτυξη των μαλλιών σας επιμένει,συνιστάται να αναζητήσετε θεραπεία. «Η  kome έχει αναπτύξει καινοτόμες και πρωτοποριακές προσεγγίσεις για την παροχή φυτικών εκχυλισμάτων σε συνδυασμό με φυσικά συστατικά από αγελαδινό γάλα, φρούτα και ρίζες, που είναι πλούσια σε διάφορα στοιχεία και φυσικούς αυξητικούς παράγοντες με τρόπο χωρίς συντηρητικά, μέχρι τη ρίζα. των τριχοθυλακίων. Με αυτόν τον τρόπο οι θεραπείες μας  προσφέρουν πρωτοποριακά μετρήσιμα αποτελέσματα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Τα συμπληρώματα μαλλιών μπορούν να βοηθήσουν, αλλά να έχετε κατά νου ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Για να δείτε αν τα χάπια που λαμβάνεται  κάνουν πραγματικά τη διαφορά, προτείνουμε να παρακολουθείτε τα νύχια σας, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να παρατηρήσετε πότε τα νύχια σας μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα μαλλιά σας. «Τα συμπληρώματα σάς δίνουν ώθηση και διασφαλίζουν ότι λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά».

Το Τελικό Takeaway

Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. “Είναι όλα σχετικά με αυτήν την ολιστική προσέγγιση 360 μοιρών”

Το να ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής καταπραΰνοντας το στρες και γεμίζοντας το πιάτο σας με υγιεινά, καλά ισορροπημένα γεύματα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μακριά μαλλιά.

Μοιραστείτε το στο Facebooκ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *